29 Eylül 2010 Çarşamba

Blog'a 10'la başlamak ..


19 Temmuz 2004 tarihinde başlayan Fenerbahçe serüveninde‚ 7.sezonuna girdiği dönemde geriye dönüp baktığımız zaman Fenerbahçe formasını lig‚ kupa‚ Avrupa Kupası‚ hazırlık maçları dahil 301 maçta giymiş‚ bu 301 maçın 126 sında gol atarken 124 maçta da asist yapmış. Yani bir başka ifadeyle 301 maçta Fenerbahçe´nin attığı 250 golün içerisinde Alex‚ "birinci dereceden sorumlu." Hem de bu 301 maçta "sorunsuz" şekilde formasının hakkını vermiş.

Profesyonel futbol hayatında 831 maç sahaya çıkan‚ bu maçlarda 325 gol atıp 260 asist yapan‚ yani sırasıyla formasını giydiği Coritiba‚ Palmerias‚ Flamengo‚ Parma‚ Cruziro‚ Seleceo Olimpica‚ Seleceo Brasileira ve Fenerbahçe kulüplerinde takımlarının attığı toplam 588 golün bizzat içerisinde olan başka bir "orta saha" oyuncusu var mıdır dünyada bilinmez ancak bilinen bir gerçek var ki Alex De Souza‚ sahalarda ender görülen‚ belki de bu özellikleriyle dünyada bir başka eşi olmayan bir futbol "sihirbazı." Sihirbaz diyoruz çünkü direkt olarak skorun içerisinde olan bir isim.

Fenerbahçe formasını giydiği 7 sezonda ortalama olarak sezon başı 43 maçta forma giymiş bir istikrar abidesi aynı zamanda.. Aynı zamanda 301 maçta özellikle lig maçlarında tam 35 sarı‚ 1 kırmızı kartla oynaması ise ayrı bir "tez konusu" bir "orta saha oyuncusu" olmasına karşın. Üstelik rekabet içerisinde olduğu ligde Servet Çetinler‚ İbrahim Toramanlar‚ Sabri Sarıoğulları v.s. gibi "bıçkın defans delikanlıları" olmasına rağmen Alex‚ hepsini fersah fersah "geride bırakmış" kart konusunda. Mesela 2009-10 sezonunda Servet Çetin 31resmi maçta 0 sarı kart‚ İbrahim Toraman 17 resmi maçta 2 sarı kart‚ 0 kırmızı kartla oynarken‚ Alex 35 resmi maçın tam 5 inde sarı kart görmüş‚ 1 maçta ise kırmızı kartla oyun dışı kalmış. (Lig maçlarında)

Ne diyelim‚ "hakemlerimiz sağolsun."

Alex´in kimlik ve kişiliği ise ayrı bir tez konusu..

Saha içerisinde ne kadar takımına faydalı ise saha dışında da "örnek bir insan."

7 sezon boyunca hiçbir magazine konu olmayan‚ saha dışında son derece mütevazi bir yaşam süren ve iş ahlakı en üst seviyede olan sporcuların başında gelir hiç kuşkusuz ki Alex.

Varlığı Fenerbahçeliler için ne kadar gurur kaynağı ise‚ rakipler için de bir o kadar gıpta duyulacak bir kişilik..

İşte bu günlerde istedik ki Alex´in Fenerbahçe kariyerini değişik bir dille yeniden anlatalım‚ unutmayalım‚ unutanlara bir kez daha hatırlatalım bu "büyük ustayı."

Biz susalım‚ rakamlar konuşsun o halde:

(antu.com forumlarından mcoskun34 isimli kullanıcıdan alıntıdır)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler